سفارت من
تبلیغات
  • خانه
  • اقتصادی
  • سیاسی
  • سرگرمی
  • علمی
  • هنری
  • فرهنگی
  • ورزشی
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • خانه
  • اقتصادی
  • سیاسی
  • سرگرمی
  • علمی
  • هنری
  • فرهنگی
  • ورزشی
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
سفارت من
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
خانه علمی

تهیه شناسنامه ژنتیکی برای ۲۰۰ رقم برنج تجاری دنیا توسط شرکت دانش‌بنیان ایرانی

سفارت من توسط سفارت من
اکتبر 20, 2021
در علمی
39 0
0
تهیه شناسنامه ژنتیکی برای ۲۰۰ رقم برنج تجاری دنیا توسط شرکت دانش‌بنیان ایرانی
32
اشتراک گذاری
357
بازدیدها
Share on TwitterShare on Facebook

محققان شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناورى دانشگاه شهید بهشتى، از طریق انگشت‌نگاری ژنتیکی موفق به تهیه شناسنامه ژنتیکی برای ۲۰۰ رقم برنج تجاری دنیا شدند.
به نقل از نامی نیوز ؛ “حسام شعبانی” مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان “زیست فناور کاوش پارسیان” با اشاره به اینکه این شرکت با هدف ابداع و بهینه‌سازی روش‌های جدید آزمایشگاهی به‌ویژه روش‌های مبتنی بر دی‌ان‌ای (DNA) در حوزه مواد غذایی و دارویی تاسیس شده است، اظهار کرد: در سال 92 نخستین آزمایشگاه همکار سازمان غذا و دارو در زمینه تشخیص محصولات دستکاری شده ژنتیک را راه‌اندازی کردیم؛ در عین حال نخستین آزمایشگاه تقلب‌های غذایی به‌وسیله دی‌ان‌ای، راه‌اندازی شده است و طی دو سال پیاپی به عنوان آزمایشگاه برتر از سوی سازمان غذا و دارو معرفی و لوح کیفیت این سازمان را دریافت کردیم.

شعبانی با اشاره به اینکه همایش بین‌المللی در راستای شناسایی آگاهی عمومی مردم در حوزه محصولات تراریخته در دانشگاه شهیدبهشتی برگزار کردیم، گفت: در سال 97 روی 200 قلم تجاری برنج دنیا برای شناسایی تقلبات به عنوان یک پروژه بین‌المللی در کشور انجام شد تا اختلاف برنج از لحاظ رقم و درصد را تشخیص و جلوگیری کنیم.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان تصریح کرد: تا پیش از اینکه روش‌های ژنتیکی به‌کار برده شود، شکل ظاهری برنج‌های تقلبی از لحاظ ریخت و مورفولوژی قابل‌ تشخیص نبود. متقلبان آن‌قدر ماهر بودند که این برنج‌ها را به‌گونه‌ای ترکیب می‌کردند که از لحاظ شکل ظاهری هم نمی‌شد تشخیص داد که این برنج‌ها تقلبی هستند.

شعبانی گفت: در حال حاضر روش‌هایی بر پایه DNA وجود دارد و دقیقاً بر اساس نوع برنج، انگشت‌نگاری ژنتیکی انجام می‌شود. در اصطلاح به آن “دی‌ان‌ای فینگرپرینت” (DNA fingerprinting) گفته می‌شود. براساس DNA و نه بر اساس شکل ظاهری ما می‌توانیم به‌راحتی تشخیص بدهیم که برنج چه نوع رقمی است. نه تنها نوع آن تشخیص داده می‌شود که حتی این را هم می‌توانیم متوجه شویم که چند درصد در آن برنج اختلاط وجود دارد. اگر 20 درصد رقم خوب و 80 درصد رقم نامرغوب باشد آن را اعلام می‌کنیم.

شعبانی یادآور شد: این روش در اروپا و در آزمایشگاه‌های بزرگ هم انجام می‌شود. آن‌ها بیشتر روی برنج‌های باسماتی کار می‌کنند این در حالی است که ما با 200 رقم برنج تجاری دنیا روبرو هستیم، از این تعداد 120 رقم برنج ایرانی است و بقیه برنج خارجی که همه این نوع 200 رقم برنج انگشت‌نگاری ژنتیکی می‌شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان تصریح کرد: تشخیص منشاء مواد غذایی و شناسایی تقلبات غذایی از طریق روش‌های مبتی بر پروتیئن و DNA بهینه‌سازی و ایجاد روش‌های تشخیصی برای اکثر نمونه‌ها با گونه‌های نزدیک از لحاظ ژنتیکی و ایجاد امکان فنی اینگونه تست‌ها در داخل کشور برای نخستین بار انجام شد.

وی ادامه داد: امروزه تمامی روش‌های شناسایی میکروب‌های غذایی برپایه روش‌های ستنی که زمانبر است در ایران انجام می‌شود. روش برپایه “دی ان ای” دقیق‌تر و با زمان بسیار کمتری پاسخگو خواهد بود.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی، گفت: ما اقدام به تولید کیت تشخیص این ویروس کردیم که براساس اعلام وزارت بهداشت از میان 56 شرکت تولیدکننده این کیت، رتبه سوم را کسب کردیم و ضمن تولید کیت‌های تشخیصی کرونا، در سال گذشته مجوز فروش کیت‌های تولیدی را دریافت کردیم.

شعبانی با اشاره به تولید کیت‌های تشخیصی، تصریح کرد: تشخیص ویروس کرونا از طریق کیت تشخیص PCR دارای دو مرحله است که در یک مرحله اقدام به تخلیص و جداسازی ماده ژنتیکی ویروس کرونا می‌شود که ما مجوز فروش این کیت را دریافت کردیم که به آن کیت تخلیص یا جداسازی RNA ویروس کووید -19 گفته می‌شود.

این فعال حوزه زیست فناوری، مرحله دوم تشخیص بیماری کووید -19 را کیت PCR دانست و خاطرنشان کرد: تولید کیت PCR را تا مراحلی پیش بردیم، اما چون متاسفانه در فروش کیت RNA ویروس موفق نبودیم، این مرحله متوقف شد و کیت PCR تا مرحله آزمایشگاهی تولید شده است.

شعبانی ادامه داد: یکی از فعالیت‌ها برند “تهران تست” است که خدمات آنلاین آزمایشگاهی مواد غذایی، دامپزشکی، آب و خاک و پزشکی بدهیم و ماحصل اتفاقات حوزه مواد غذایی بهترین محصول را در فروشگاه مواد غذایی تخت عنوان بلوطی به صورت آنلاین به فروش برسانیم. همچنین پایگاه تست خودرو را در دانشگاه شهیدبهشتی با کمک مجتمع دارویی درمانی هلال احمر و پارک علم و فناوری شهدی بهشتی راه‌اندازی کردیم.

وی تصریح کرد: یکی از بزرگترین مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان، فرآیند بسیار سختگیرانه آن است، ممکن است افرادی که ایده‌های نوینی داشته و می‌توانند به درآمدزایی برسند منصرف و به فکر مهاجرت باشند. اگر افراد متخصص در زمینه‌های مختلف در کارگروه‌ها بکار گرفته شوند در فرایند ارزیابی‌ها تاثیرگذار خواهد بود. همچنین اگر آموزش‌ها در دوره دانشگاه شروع شود به طور حتم در این زمینه اثرگذار خواهد بود.

پست قبلی

رایزنی‌های جدی ایران در روسیه برای خرید تسلیحات/ پای بالگرد و جنگنده‌های جدید به ایران باز می‌شود؟

پست بعدی

لیگ برتر فوتبال| رونمایی از استقلالِ مجیدی در تقابل با همبازی سابق

پست بعدی
لیگ برتر فوتبال| رونمایی از استقلالِ مجیدی در تقابل با همبازی سابق

لیگ برتر فوتبال| رونمایی از استقلالِ مجیدی در تقابل با همبازی سابق

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست های پرپازدید

  • بنیان دانش پژوهان آب شیرین کن های حرارتی و غشایی می سازد

    بنیان دانش پژوهان آب شیرین کن های حرارتی و غشایی می سازد

    33 اشتراک گذاری ها
    اشتراک گذاری 13 توییت 8
  • هلدینگ اسپیدار ترویج فرهنگ ارزش‌آفرینی

    33 اشتراک گذاری ها
    اشتراک گذاری 13 توییت 8
  • چگونه با درآمد کم ازدواج کنیم؟ / 5 راهکار موفقیت را بخوانید

    32 اشتراک گذاری ها
    اشتراک گذاری 13 توییت 8
  • بوت کمپ حمایت از کسب و کارهای نوین

    44 اشتراک گذاری ها
    اشتراک گذاری 18 توییت 11
  • انتصاب مهدی افسری به عنوان مشاور اتاق اصناف ایران

    32 اشتراک گذاری ها
    اشتراک گذاری 13 توییت 8
  • “آغاز فصل نوین آموزش‌های مهارتی در هلدینگ اسپیدار با همکاری دانشگاه‌های برتر کشور”

    32 اشتراک گذاری ها
    اشتراک گذاری 13 توییت 8

دسته بندی ها

  • اجتماعی
  • ارز
  • اقتصادی
  • بانک
  • خودرو
  • سایر
  • سیاسی
  • صنعت
  • علمی
  • فرهنگی
  • کتاب
  • کسب و کار
  • مسکن
  • هنری
  • ورزشی
  • ویژه

نوشته‌های تازه

  • “آغاز فصل نوین آموزش‌های مهارتی در هلدینگ اسپیدار با همکاری دانشگاه‌های برتر کشور”
  • مباحث هوشمندانه، هشدارآمیز و انقلابی استاد رحیم‌پور ازغدی به بهانه انتشار بیانیه رهبر معظم انقلاب به مناسبت یکصدمین سالگرد بازتأسیس حوزه علمیه قم
  • کتاب «یاران مختار» منتشر شد
  • بنیان دانش پژوهان آب شیرین کن های حرارتی و غشایی می سازد

طراحی و اجرا توسط: آریان وب

خوش آمدید!

به حساب خود وارد شوید

فراموشی رمز عبور ؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفاً ایمیل یا نام کاربری خود را جهت بازیابی رمز عبور وارد نمایید

وارد شدن
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • خانه
  • اقتصادی
  • سیاسی
  • سرگرمی
  • علمی
  • هنری
  • فرهنگی
  • ورزشی

طراحی و اجرا توسط: آریان وب